Состојки:
- 4 риби ослич
- 1 главица лук
- масло,
- зачин од сушен зеленчук, босилек, цеден лимон, сол, црн пипер
Сос за маринирање по печењето:
- маслиново масло,
- магдонос,
- лимон,
- лук,
- рузмарин
Подготовка:
Добро исчистените риби се сечат на помали парчиња, и се премачкуваат со смесата од сушен зеленчук, ситно сецкан лук, сол, црн пипер, лимонов сок и босилек и се оставаат да прележат во сосот најмалку 2 часа (најдобро цела ноќ, доколку имате време)
Се печат во тава обложена со пекарска хартија, на тивок оган 30 минути. По печењето повторно се посипуваат со „сос“ од маслиново масло, лимонов сок, рузмарин, ситно сечкан лук и магдонос.
На здравје
















