Состојки:
- 1 филџан малсиново масло
- 1 филџан масло од сончоглед
- 1 филџан јаболкова киселина (ако имате време подолго да стои може и бело вино наместо киселина)
- 3 чешниња лук
- 1 главица кромид
- сол
- црн пипер
- буковска пипер
![](https://www.kepenci.mk/wp-content/uploads/2022/05/njam2.jpg)
Подготовка:
Месото за скара, добро се трие со дел од сувите зачини и ситно исечканиот лук, па се остава во измешаната маринада да отстои најмалку 2 часа (најдобро е да се подготви од вечер, претходниот ден)
За подобар вкус, комбинирајте со сезонски млад лук и кромид.
На здрајве!
![](https://www.kepenci.mk/wp-content/uploads/2022/05/njam5.jpg)
![](https://www.kepenci.mk/wp-content/uploads/2022/05/njam1.jpg)
![](https://www.kepenci.mk/wp-content/uploads/2022/05/njam3.jpg)
![](https://www.kepenci.mk/wp-content/uploads/2022/05/njam.jpg)